Citromos semifreddo recept

Citromos semifreddo
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1814

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik közösségi oldalon találtam rá erre a finomságra, és mivel szeretjük a citromos dolgokat elkészítettem. Nagyon finom lett.

4 személyre

  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 5 db tojássárgája
  • 1 teáskanál zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor a fehérjébe
  • 1 kávéskanál pocukor a tejszínbe
  • 9 db babapiskóta

Elkészítés

Egy átlag méretű őzgerinc forma kell hozzá, amit folpackkal kibélelünk, majd a végén ráhajtjuk, és behűtjük.

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem. Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.

Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.


Citromos semifreddo recepthez kapcsolódó receptek

Citromos semifreddo

Citromos semifreddo

Az egyik közösségi oldalon találtam rá erre a finomságra, és mivel szeretjük a citromos dolgokat elkészítettem. Nagyon finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés