Citromos sertéskaraj recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 szelet vastag (kb. 25 dkg-os) csontos sertéskaraj
- 2 db paszternák
- 35 dkg apró szemű krumpli
- 25 dkg gyöngyhagyma (nem ecetes)
- só és frissen őrölt bors
- étolaj a sütéshez
A marinádhoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olivaolaj
- 2 db nagy citrom leve és lereszelt héja
- 4 evőkanál frissen aprított rozmaring
Elkészítés
A karajszeleteket besózzuk, beborsozzuk. A marinádhoz összekeverjük az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rozmaringot, a húsra öntjük, és legalább két – de inkább négy – órán át pácoljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Felhevítünk egy nagyobb serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük benne.
A paszternákot feldaraboljuk, a krumplit négybe vágjuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A karajszeleteket a zöldségekkel és a marináddal együtt egy nagyobb tepsibe helyezzük, és 35-40 percig sütjük (vagy amíg a maghőmérő 70 °C-ot nem mutat).
Hozzászólások a(z) Citromos sertéskaraj recepthez
Timmy - 2012. május 20.
anirostasi - 2010. április 28.