Citromos tepsis sült csirke recept

Citromos tepsis sült csirke
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
5770

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 2 db 2 kg-os csirke
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db sárga kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja
  • 4 ág rozmaring
  • 1 löttyintésnyi fehérbor
  • 2 dl csirkealaplé
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A csirkéket 8 részre bontjuk, a darabokat a gerezdekre bontott hámozatlan fokhagymával és a felszeletelt paprikával együtt egy tepsibe rendezzük, majd megöntözzük az olívaolajjal és a citromlével, és megszórjuk a citromhéjjal.

A félbetört rozmaringágakat bedugdossuk a paprikák és csirkedarabok közé, meglocsoljuk a fehérborral és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és a húst 50-60 perc alatt teljesen átsütjük (ha megszúrjuk, színtelen lé kell, hogy kijöjjön belőle).

5-10 percet pihentetjük, majd krumplipürével és zöldségekkel tálaljuk.


Citromos tepsis sült csirke recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés