Citromos tepsis sült csirke recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
- 2 db 2 kg-os csirke
- 2 fej fokhagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db citrom leve és lereszelt héja
- 4 ág rozmaring
- 1 löttyintésnyi fehérbor
- 2 dl csirkealaplé
- só, bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A csirkéket 8 részre bontjuk, a darabokat a gerezdekre bontott hámozatlan fokhagymával és a felszeletelt paprikával együtt egy tepsibe rendezzük, majd megöntözzük az olívaolajjal és a citromlével, és megszórjuk a citromhéjjal.
A félbetört rozmaringágakat bedugdossuk a paprikák és csirkedarabok közé, meglocsoljuk a fehérborral és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és a húst 50-60 perc alatt teljesen átsütjük (ha megszúrjuk, színtelen lé kell, hogy kijöjjön belőle).
5-10 percet pihentetjük, majd krumplipürével és zöldségekkel tálaljuk.