Citromtorta recept

Citromtorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
4095

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a régi időkből származó, csaknem elfelejtett, szokatlan recept alapján készülő, könnyű citromtortát feltétlenül ki kell próbálni.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

12-16 szelethez:

  • 1 db citrom
  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg pisztácia
  • 18 dkg cukrozott citromhéj
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 db citrom
  • vaj a formához
  • porcukor

Elkészítés

Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Forrázzuk le a mandulát, hagyjuk néhány percig állni, majd húzzuk le a héját. Vágjuk apróra a mandulát, a cukrozott citromhéjat és 6 dkg pisztáciát.

Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől, és a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, pisztáciát és cukrozott citromhéjat 9 dkg liszttel és a reszelt citromhéjjal együtt. Alaposan dolgozzuk össze. Forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Tegyük a tésztát egy kikent és liszttel meghintett kapcsos sütőformába, és simítsuk el. Süssük a sütőben kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni. A citrom levéből porcukorral készítsünk sűrű mázt, és vonjuk be vele a tortát. Díszítsük a maradék pisztáciával.

Tipp:

Felső/alsó láng: 170 °C
Gáz: 2. fokozat


Citromtorta recepthez kapcsolódó receptek

Citromtorta

Citromtorta

Ezt a régi időkből származó, csaknem elfelejtett, szokatlan recept alapján készülő, könnyű citromtortát feltétlenül ki kell próbálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés