Citromtorta recept

Citromtorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1065

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Citrusos tortafinomság

6 személyre

  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 17.5 dkg hideg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 7 db citrom héja és leve
  • 35 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 9 db tojássárgája
  • 30 dkg puha vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tésztához a feldarabolt vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, és az egészet összedolgozzuk

A tésztát kivesszük az edényből, és műanyag fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ezután kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy sütőformát, villával megszurkáljuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és melegíteni kezdjük, míg a tojás sűrűsödni nem kezd, és a cukor fel nem oldódik.

Állandóan kevergetve hozzáadjuk a vaj felét, majd amikor a tojás már olyan sűrűvé válik, hogy bevonatot képez a kanálon, belekeverjük a maradék vajat is, majd levesszük a tűzről és félretesszük.

A sütőt feljebb vesszük 230 °C-ra. A citromos keveréket a tésztára kanalazzuk, majd a formát visszatesszük a sütőbe, és kb. 8-10 percig sütjük, míg a töltelék meg nem pirul.


Citromtorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés