Citrusos pudingsüti recept

Citrusos pudingsüti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
704

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Citrusos, pudingos sütemény recept bogyós gyümölccsökkel

6 személyre

  • 3.2 dl kefír
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 0.3 dl citromlé
  • 0.3 dl mandarinlé (vagy narancslé)
  • 4 dkg liszt
  • 6 dkg Rama + a formába
  • 1 csipet só
  • 3 db tojásfehérje

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • málna, szeder, áfonya a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kefirt összekeverjük a cukor felével, a tojássárgájával, a citrom- és mandarinlével, a liszttel, a megolvasztott Ramával és a sóval, és simára keverjük.

A tojásfehérjét habbá verjük, közben hozzáadjuk a maradék cukrot, majd három részletben óvatosan a kefires keverékhez adjuk.

A masszát egy 20x20 cm-es Ramával kikent sütőformába kanalazzuk, majd a formát egy nagyobb tepsibe állítjuk. A tepsit a forma feléig megtöltjük forró vízzel, és a sütit 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

A formát a vízfürdőből kivéve félretesszük hűlni, majd a sütit legalább 3 órára behűtjük. Tányérokra kanalazva, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel a tetején tálaljuk.


Citrusos pudingsüti recepthez kapcsolódó receptek

Citrusos pudingsüti

Citrusos pudingsüti

Citrusos, pudingos sütemény recept bogyós gyümölccsökkel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés