Cobbler - szilva és szőlő töltelékkel recept

Cobbler - szilva és szőlő töltelékkel
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30+ perc

Megnézték:
1209

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fotót sütés előtt készítettem. Van fényképem a megsült cobblerről is, de ezt tartottam érdekesebbnek. A cobbler Amerikában közkedvelt desszert. A felhasználható gyümölcsök sokfélesége teszi változatossá.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg szőlő
  • 40 dkg szilva
  • 3 evőkanál nádmelaszos barnacukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db vaníliarúd kikaparva
  • 6 gr sütőpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín

A tetejére:

  • 2 evőkanál barna nád kristálycukor

Elkészítés

A megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk, a szőlővel együtt meghintjük a keményítővel, 3 evőkanál barna nádmelaszos cukorral, vanília péppel. Öblösebb sütőedénybe helyezzük, de kisebb szufléformákban is süthetjük. A tortaforma abban az esetben nem felel meg, ha nem zár rendesen az alja, mivel akkor az értékes, édes gyümölcslé kifolyik és alaposan ráég a sütőre. (Nem kis bosszúságot okozva.)

A tejszínt és a tojást elhabarjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kr. cukorral, sóval, gyorsan elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tejszínes tojást. Villával vagy fakanállal összeállítjuk. Gyors mozdulatokkal diónyi halmokat formázunk és lazán kirakjuk a formában levő gyümölcs tetejét. Megszórjuk két ek. barna nád kristálycukorral. 170 fokos sütőben légkeveréssel vagy anélkül 180 fokon, középső rácsra helyezve 35-40 perc alatt barnás pirosra sütjük.

A golyócskák egymásba érve beborítják a gyümölcsöt, a teteje a barnacukortól ropogós, a közepe omlósan porhanyós, a gyümölcsös alap pedig savanykás édes, sűrűn szaftos lesz. Tálra csúsztatva, vagy a tálra gyümölccsel felfelé fordítva is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Cobbler - szilva és szőlő töltelékkel recepthez kapcsolódó receptek

Cobbler - szilva és szőlő töltelékkel

Cobbler - szilva és szőlő töltelékkel

A fotót sütés előtt készítettem. Van fényképem a megsült cobblerről is, de ezt tartottam érdekesebbnek. A cobbler Amerikában közkedvelt desszert. A felhasználható gyümölcsök…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés