Crêpe Suzette recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Érted égek - Te meg értem!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg vaj
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Az öntethez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db nagyobb mandarin leve
- 0.5 dl curacao likőr
- vaníliás cukor
- cointreau vagy más édes likőr a flambírozáshoz
Elkészítés
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és 3-4 evőkanál tejet, alaposan összekeverjük, majd folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet is.
A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. Amikor már majdnem kihűlt, hozzákeverjük a palacsintatésztához, megsózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. Ezután kevés olajon palacsintákat sütünk belőle, és melegen tartjuk.
Az öntethez a vajat krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mandarinlét és a curacaót. Tálaláskor megöntözzük vele a palacsintákat, majd háromszögbe hajtjuk őket, megszórjuk vaníliás cukorral, meglocsoljuk a cointreau-val, és meggyújtjuk.