Crispeddi - édes (Olaszország) recept

Crispeddi - édes (Olaszország)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

210 perc

Megnézték:
1710

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fülemüle volt, nem a pacsirta – romantikus és olasz

2 személyre

  • 3 dkg élesztő
  • 0.5 dl langyos víz
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • méz vagy porcukor (édes)

Az édes töltelékhez:

  • 40 dkg ricotta
  • 4 dkg összetört étcsokoládé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • narancs reszelt héja

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben. A lisztet összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az élesztőt, és lágy tésztát gyúrunk belőle (ha túl lágy, adunk hozzá még lisztet, ha túl száraz, akkor egy kis vizet). Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Ezután hozzáadjuk a sót és az olívaolajat, majd alaposan átgyúrjuk, és újabb 1 órán át kelesztjük. Közben összekeverjük a sós vagy az édes töltelék hozzávalóit.

Amikor a tészta megkelt, tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd koronggá nyújtjuk, és a közepére kanalazzuk a tölteléket. A korong széleit felhajtjuk és összezárjuk, az illesztést elsimítjuk, majd a gombócokat lisztben kissé meghempergetjük, és újabb 1 órán át állni hagyjuk.

gombócokat forró olajban aranybarnára sütjük, az olajat leitatjuk, és a sós változatot kaporral, az édeset pedig mézzel vagy porcukorral tálaljuk.


Crispeddi - édes (Olaszország)

Crispeddi - édes (Olaszország)

A fülemüle volt, nem a pacsirta – romantikus és olasz

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés