Croissant - sósvajjal kenegetve recept

Croissant - sósvajjal kenegetve
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2690

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A TV Paprika Magazin 2011. februári számából készítettem el dupla adagban a Csokis kuglófot. A formából kimaradt tésztából 2 db kelt karika kerekedett ki sós vajjal kenegetve, sodorva, külön megsütve. Hamar lába kelt a lehelet könnyű, sós változatnak is! A fenti adag 8 nagyobb sütihez elég.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 11 g porélesztő
  • 0.5 dl langyos víz
  • 5 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 0.5 dl langyos tej
  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg vaj vagy 2 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg vaj
  • 2 teáskanál durva só

Elkészítés

A felvert tojásból evőkanálnyit félreteszünk a kenéshez, a maradékot a liszt és az élesztő nélkül mélyebb tálkába öntjük a tészta hozzávalóival, elkeverjük, beletesszük a kenyérsütő gépbe, rászórjuk a lisztet, élesztőt, kelesztő programra állítjuk. A duplájára kelt tésztát kivesszük, jó hosszú téglalappá nyújtjuk.

Megkenjük a lágy sós vaj felével, rövidebb oldalán feltekerjük, újból ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a maradék sós vajat, 8 felé vágjuk, feltekerjük, koszorúkat, pereceket vagy kifliket formálunk, sütőpapíron 2 tepsi hátoldalára tesszük, kb. 3/4 óra alatt - langyos helyen letakarva – újból a duplájára kelesztjük.

Megkenjük a maradék felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok: Készítette: Nyersné Vajda Márta


Croissant - sósvajjal kenegetve recepthez kapcsolódó receptek

Croissant - sósvajjal kenegetve

Croissant - sósvajjal kenegetve

A TV Paprika Magazin 2011. februári számából készítettem el dupla adagban a Csokis kuglófot. A formából kimaradt tésztából 2 db kelt karika kerekedett ki sós vajjal…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés