Császármorzsa recept

Császármorzsa
4.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tartalmas levest követően elronthatatlan retro édesség. Van, aki csak lisztből, mások csak búzadarából készítik. Nálam ez az arány vált be. A pihentetést ne halasszuk el, tojás nélkül akár este is kikeverhetjük az alapot a másnapi sütéshez.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg búzadara
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dkg ráma vagy vaj
  • 2 csipetnyi só

Elkészítés

A mazsolát megmossuk, langyos vízbe áztatjuk. Mélyebb tálba tesszük a lisztet, darát, cukrot, sót. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, 2-3 óráig állni hagyjuk, amíg a dara megduzzad. Ezután elkeverjük a tojássárgájákkal, majd óvatosan a felvert fehérjével is. A vajfélét nagyobb teflonedénybe tesszük, megolvasztjuk, beleöntjük a tésztát.

Közepes hőn apránként morzsalékosra keverjük, pirítjuk. A vége felé hozzáadjuk a leszűrt, megduzzadt mazsolát. Sárgabarack dzsemmel, esetleg porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Császármorzsa recepthez kapcsolódó receptek

Császármorzsa

Császármorzsa

Tartalmas levest követően elronthatatlan retro édesség. Van, aki csak lisztből, mások csak búzadarából készítik. Nálam ez az arány vált be. A pihentetést ne halasszuk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Császármorzsa recepthez

gyongykata - 2013. május 29.
Szia! Elkészítettem, finom lett! Szerintem mehet bele több cukor is, egyébként igazi vaníliával talán még nagyobb az élvezet. Szerintem mehet bele még citromlé! Egyik kedvenc ételem.