Császármorzsa aszalt gyümölccsel, házi csipkelekvárral recept

Császármorzsa aszalt gyümölccsel, házi csipkelekvárral
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1100

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A császármorzsa gyors és finom édesség, főleg a gyerekek kedvence.

4 személyre

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg búzadara
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg aszalt fehér szőlő
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 16 dkg vaj (6 + 10 dkg)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csipet só
  • 4 db citromfű bóbita

Elkészítés

A szőlőt és az áfonyát megmossuk, langyos vízben áztatjuk, fél óra elteltével lecsepegtetjük, félre tesszük. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, apránként beleöntjük a darás és a finomlisztet, a darát, a 6 dkg olvasztott vajat, a citromhéjat, a sót, majd simára keverjük, hűtőbe tesszük és több órán át pihentetjük. Előző este is elkészíthetjük.

Magas falú, széles teflon serpenyőben vajat forrósítunk, beleöntjük a megdagadt tésztamasszát, közepes lángon sütni kezdjük. Amikor kissé összeáll az alja, széles fakanállal alányúlunk, részletekben megfordítjuk, tovább sütjük. Közben a fakanállal kisebb darabokra törjük tovább kevergetjük, tetszés szerint pirítjuk, amíg kellően elmorzsolódik. (Kb. 25 perc.) Hozzáadjuk az aszalványokat.

Csipkelekvár kíséretében porcukrozva tálaljuk, citromfű bóbitával vidámítjuk. Vacsorára illatos teával is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Császármorzsa aszalt gyümölccsel, házi csipkelekvárral recepthez kapcsolódó receptek

Császármorzsa aszalt gyümölccsel, házi csipkelekvárral

Császármorzsa aszalt gyümölccsel, házi csipkelekvárral

A császármorzsa gyors és finom édesség, főleg a gyerekek kedvence.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés