Császármorzsa (Smarni) recept

Császármorzsa (Smarni)
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4782

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 1.25 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 kiskanál só
  • 10 dkg vaj
  • kevés vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítés

A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, majd kis lángon sütni kezdjük (mint az omlettet). Megszórjuk mazsolával, majd pár perc múlva megfordítjuk. A tészta másik oldalát is megsütjük, majd fakanállal átkeverjük, hogy 2-3 centis darabokra szakadjon. Ezután alaposan átsütjük, majd porcukorral meghintve, kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Császármorzsa (Smarni) recepthez

Kati - 2011. július 08.
Én csak búzadarából készítem, és nem a sütőben, hanem fent a tűzhelyen, nekem az mindig istenien készül el.
Lukácsi Zsófia - 2011. július 07.
Én is búzadarából készítettem, de ezt meg fogom csinálni. Ez is jó lehet és finom!
barbi - 2010. szeptember 30.
én is búzadarából készítem, és isteni finom!!!
Dia79 - 2010. április 12.
Én meg nem is tudtam, hogy lehet búzadarából:) Köszi a tippet!
kötikati - 2010. április 12.
én búzadarából készítem és teszek bele reszelt citromhéjat is:-) de kipróbálom ezt is.