Császárok gombalevese recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nemes leves - pedig oly egyszerű! császárgombaleves
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 dkg vaj
- 30 dkg császárgomba
- só
- 1.5 l húsalaplé
- 1 db tojás
- 1 evőkanál frissen reszelt parmezán
Elkészítés
A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és fedő alatt, közepes lángon addig pároljuk, míg sűrű, sárgás szósz nem lesz belőle (kb. 15 perc).
Egy másik edényben felforraljuk az alaplét, ráöntjük a gombára, és kis lángon 15 percig főzzük. A tojást összehabarjuk a parmezánnal és a levesbe keverjük. Forrón tálaljuk.
Császárok gombalevese recepthez kapcsolódó receptek
Császárok gombalevese
Nemes leves - pedig oly egyszerű! császárgombaleves