Cseresznye, meggy rumos álomban recept

Cseresznye, meggy rumos álomban
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
2262

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kellemes és bódító csemege a rumban eltett cseresznye, meggy. Szigorúan nagykorúak fogyaszthatják!!! Karácsony környékén akár apróbb, díszes üvegekbe is adagolhatjuk. Színes papírral lekötve, szalaggal díszítve meglepően kedves ajándék :). Vegyes gyümölcsből, utána töltögetéssel készített receptemet Rumtopf néven töltöttem fel régebben.

15 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db 5 l-es csavaros, befőttes üveg
  • 1.5 kg meggy
  • 1.5 kg cseresznye
  • 1.5 kg kristálycukor
  • 1.4 liter rum (55-60 %-os)
  • csipet szalicil
  • folpack

Elkészítés

A hibátlan, érett, szár nélküli, alaposan megmosott gyümölcsöt ne magozzuk ki. Cukorral rétegezve beleszórjuk a csírátlanított üvegbe, ráöntjük a rumot, két folpack réteg közé hintjük a szalicilt, rátesszük az üveg szájára, rácsavarjuk a tetőt. A kamra mélyére helyezzük, 1 hónap múlva összeérik.

Kis adagokban, egyszerre 5-6 szemnél többet ne fogyasszunk, mert a gyümölcsben koncentrálódik az alkohol. Csak úgy magában, vagy krémek, sütik, vaníliafagyi, puding, tejberizs mellé különleges, élvezetes csemege. Levét likőrként fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Cseresznye, meggy rumos álomban recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznye, meggy rumos álomban

Cseresznye, meggy rumos álomban

Kellemes és bódító csemege a rumban eltett cseresznye, meggy. Szigorúan nagykorúak fogyaszthatják!!! Karácsony környékén akár apróbb, díszes üvegekbe is adagolhatjuk. Színes papírral lekötve, szalaggal díszítve meglepően kedves ajándék…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés