Cseresznyeleves recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Egy nagyon egyszerű gyümölcsleves, melyet nagy melegben jól lehűtve tálaljunk.
- 50 dkg cseresznye (magozva)
- cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 3 db szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- 1.5 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- 5 dl víz
Elkészítés
A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.
A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.
Cseresznyeleves recepthez kapcsolódó receptek
Cseresznyeleves
Egy nagyon egyszerű gyümölcsleves, melyet nagy melegben jól lehűtve tálaljunk.