Cseresznyeleves recept

Cseresznyeleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1029

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy nagyon egyszerű gyümölcsleves, melyet nagy melegben jól lehűtve tálaljunk.

2 személyre

  • 50 dkg cseresznye (magozva)
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl víz

Elkészítés

A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.

Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.


Cseresznyeleves recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves

Egy nagyon egyszerű gyümölcsleves, melyet nagy melegben jól lehűtve tálaljunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés