Cseresznyeleves

Cseresznyeleves

Egy nagyon egyszerű gyümölcsleves, melyet nagy melegben jól lehűtve tálaljunk.

2 személyre

  • 50 dkg cseresznye (magozva)
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.

Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.