Cseresznyeragus pitetorta recept

Cseresznyeragus pitetorta
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1145

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pitetorta formát sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadásmentességét.

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 1 csipet só

A cseresznyeraguhoz

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéj
  • 5 ek barna nádcukor
  • 60 dkg kimagozott cseresznye
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag csomag dzsemfix extra 2:1

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra.

Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok. A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni, majd a dzsemfixet is belekeverjük. 20 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Én előző nap készítem el, amikor a tésztát.) A kész raguból már eltávolítjuk a fűszereket, a sűrű ragut villával megböködjük, és a tésztára öntjük 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozzuk és díszítjük. 180 fokon sütjük 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.


Cseresznyeragus pitetorta recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyeragus pitetorta

Cseresznyeragus pitetorta

A pitetorta formát sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadásmentességét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés