Cseresznyeragus pitetorta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A pitetorta formát sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadásmentességét.
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
A cseresznyeraguhoz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db csillagánizs
- 1 db fahéj
- 5 ek barna nádcukor
- 60 dkg kimagozott cseresznye
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag csomag dzsemfix extra 2:1
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra.
Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok. A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni, majd a dzsemfixet is belekeverjük. 20 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Én előző nap készítem el, amikor a tésztát.) A kész raguból már eltávolítjuk a fűszereket, a sűrű ragut villával megböködjük, és a tésztára öntjük 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozzuk és díszítjük. 180 fokon sütjük 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.