Cseresznyés csokoládétorta recept

Cseresznyés csokoládétorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1972

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tálaláson többnyire sok múlik, de nem a cseresznyés csokoládétorta esetében: bevonhatjuk, díszíthetjük tejszínhabbal, vagy kínálhatjuk kis szeletekre vágva is – mindenféleképpen mennyei finomság!

4 személyre

  • 5 dkg liszt
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • 35 dkg sötétebb szemű cseresznye
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 15 dkg krémtúró (vagy tejszínnel elkevert leturmixolt túró)
  • 1 evőkanál cseresznyebefőtt

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, majd félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük.

A lisztet és a kakaót egy nagy tálba szitáljuk, és beleszórjuk a cukor felét.

Egy másik tálban a tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, és kemény habbá verjük (legyen rá gondunk, hogy a tál ragyogóan tiszta legyen, ne legyenek rajta zsírfoltok). Fokozatosan hozzákeverjük a maradék cukrot és a vaníliát, és addig verjük, amíg a hab fényes lesz, és ha kiemeljük belőle a habverőt, csúcsokban megáll.

Egy nagy habverővel óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket, vigyázva, hogy a hab ne essen össze. A masszát a formába töltjük, elsimítjuk, és a tetejére rakjuk a cseresznyét.

A tésztát előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. Elvégezzük a tűpróbát, ha megsült, kivesszük a sütőből,és rövid ideig pihentetjük a formában. Ezután kiborítjuk, és süteményes rácson teljesen kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral. A krémtúrót elkeverjük a cseresznyével és a pálinkával, és a tortához kínáljuk.

Tipp:

Amikor vége a cseresznyeszezonnak, a befőzött gyümölcs is jó a tortába. Ha a befőtt nagyon édes, kevesebb cukor kell a tésztába, ill. a töltelékbe.nCseresznyés mandulatorta: A mandulatortát ugyanúgy készítjük, mint a csokoládés változatot, mindössze azzal a különbséggel, hogy kakaó helyett finomra darált mandulát teszünk a tésztába, amelyhez még egy csepp keserűmandula-olajat is adunk.


Cseresznyés csokoládétorta recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyés csokoládétorta

Cseresznyés csokoládétorta

A tálaláson többnyire sok múlik, de nem a cseresznyés csokoládétorta esetében: bevonhatjuk, díszíthetjük tejszínhabbal, vagy kínálhatjuk kis szeletekre vágva is – mindenféleképpen mennyei finomság!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés