Cseresznyés focaccia

Cseresznyés focaccia

Mint a kalács - pedig kenyér

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kiskanál porélesztő
  • 3.5 dl meleg víz
  • 50 dkg liszt
  • 0.5 dl olívaolaj + a sütéshez
  • 12 dkg cukor
  • 1 kg cseresznye
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet (a tésztának nagyon lágynak kell lennie), majd belekeverjük az olajat, a cukor felét és egy csipet sót.

A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk (5 perc), majd visszatesszük az edénybe, és meleg helyen legalább egy órán át kelesztjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal. Beletesszük a megkelt tésztát, széleit a tepsi széleihez igazítjuk, majd megszórjuk a tetejét a kimagozott cseresznyével, és újabb fél órát kelni hagyjuk.

A maradék cukorral megszórjuk a tetejét, és nagyon finoman meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.