Cseresznyés galette diós krémmel recept

Cseresznyés galette diós krémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1094

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az omlós tészta, a pörkölt-diós krémmel, és a cseresznyével nagyon finom. Ízlés szerint másfajta gyümölccsel is megsüthetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál hideg víz
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 3 marék dió
  • 25 dkg mascarpone
  • barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • fahéj
  • cseresznye
  • 1 db tojás

Elkészítés

A lisztet egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tenni és összekeverni. Ezután hozzáadni a vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsolni, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletenni kanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrni hogy könnyen nyújtható legyen.(először csak 1 ek. tejföl kerüljön bele, mert a liszt minőségétől függően, lehet ennyi is elég)

Végül folpack fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tenni legalább 60 percre, pihentetni a tésztát.

Közben ellehet készíteni a tölteléket.

Először a dió pörkölésével kell kezdeni.

Egy tepsibe beletenni a diót, majd előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon 5-6 percig pirítani. (akkor jó ha már szép színt kapott a dió, de figyelni kell nehogy megégjen!!!!!)

A sütőből kivéve teljesen kihűteni, majd ledarálni.

A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverni a ledarált-pörkölt diót is.

A cseresznyét megmosni, kimagozni és lecsepegtetni.

A tésztát kivenni a hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtani.(én sütőpapírra tettem rá, és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta)

A kinyújtott tésztából, 3-4 kör alakot kivágni.(én egy fedőt tettem rá és azt vágtam körbe, nagyságától függően, 3-4 kör lesz belőle)

Mindegyik kör közepére rákanalazni a mascarponés-diós krémet, majd elsimítani, úgy hogy maradjon a szélétől kb. 2 cm-es üres tésztacsík.

Ezután megpakolni a krém tetejét magozott cseresznyével, majd megszórni egy kevés barna cukorral és őrölt fahéjjal.

Végül az üresen maradt tésztarészt, szépen felhajtogatni a töltelékre.

Az egész tojást felverni, majd megkenni vele a tésztát, és megszórni apróra összedarabolt dióval.(ezt a diót nem kell előtte megpörkölni, mert különben sütésközben megég!!!!)

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezni a megtöltött tésztát. (én a kinyújtott, körbevágott tésztát egyesével helyeztem rá a tepsire, és ott töltöttem meg, így könnyebb volt vele bánni)

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd langyosan tálalni.


Cseresznyés galette diós krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyés galette diós krémmel

Cseresznyés galette diós krémmel

Az omlós tészta, a pörkölt-diós krémmel, és a cseresznyével nagyon finom. Ízlés szerint másfajta gyümölccsel is megsüthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés