Cseresznyés kenyér recept

Cseresznyés kenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1582

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 14 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 17.5 dkg cukor
  • 2.5 dl narancslé
  • 5 dkg citrom- és narancshéj
  • 15 dkg marcipán
  • 30 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg kandírozott vagy koktélcseresznye
  • csokitojások

A bevonathoz

  • 1 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, és kivajazunk egy kenyér vagy őzgerincformát.

A vajat, a cukrot, a narancslét és a csíkokra vágott citrushéjat állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a vaj fel nem olvad. Kb. 10 percig lassan forraljuk, majd félretesszük hűlni. Közben a marcipánból kisebb golyókat formálunk.

A sütőporral elkevert lisztet a sziruphoz vegyítjük, majd belekeverjük az enyhén felvert tojásokat, a mandulát és a gyümölcsöket is.

A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és nagyjából a felénél beletesszük a marcipángolyókat. A maradék tésztát is rákanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és a sütőben aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e).

A cukormázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot addig keverjük, míg sűrű, de kenhető keveréket nem kapunk. A mázat a kihűlt süteményre csorgatjuk, és spatulával elosztjuk a tetején és az oldalain.

Csokitojásokkal díszítjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Cseresznyés kenyér recepthez

Kissné Madarasi Erika - 2011. május 11.
Nagyon jolnézki Szerintem nagyon finom lehet Elfogom késziteni