Cseresznyés muffin recept

Cseresznyés muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
4832

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a süteményt nemcsak gyümölcsérés idején, hanem egész évben élvezhetjük, ha mindig tartunk otthon megtisztított és kimagozott mirelit cseresznyét vagy meggyet. A friss gyümölcsszemeket először tálcán szétterítve lefagyasztjuk, majd zacskóba csomagoljuk és a mélyhűtőbe tesszük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg cseresznye, vagy meggy
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál cseresznyepálinka
  • 4 db tojás
  • 27 dkg BL112-es búzaliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • sütőpapír kosárkák

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, leszedjük a szárát és kimagozzuk. Egyszűrőedényben jól lecsepegtetjük. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.

Kézi mixer habverőjével kikavarjuk a vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a cseresznyepálinkával; így egy habosfehér krémet kapunk.

Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet összekeverünk a sütőporral, a tésztára szitáljuk és hozzákeverjük. A maradék lisztet mélytányérba szórjuk, és beleforgatjuk a jól lecsepegtetett cseresznyét.

A cseresznyét óvatosan a masszához keverjük. Ezután a tésztát két kiskanállal kétharmad magasságig a papírkosárkákbatöltjük.

A süteményeket az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiket süteményesrácsra tesszük, és kihűtjük a muffint. Frissen, félkeményre felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Cseresznyés-csokoládés muffin: 15 dkg vajat és 7 dkg étcsokoládét (70%-os kakaótartalommal) forró vízfürdő fölött megolvasztunk. Kihűtjük, majd 10 dkg cukorral, 1 csipet sóval, 1 tasak vaníliás cukorral és 0,5 dl vörösborral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 evőkanál kakaót, végül a cseresznyét is a maszszába keverjük. A tésztát az alaprecept szerint a papírkosárkákba töltjük, és a megadott idő alatt kisütjük.A kihűlt cseresznyés-csokoládés sütemények tetejére vékonyan fehér csokoládémázat csorgatunk.

Tipp:

A friss és fagyasztott gyümölcsökön kívül befőttet is használhatunk a muffinhoz. A befőzött gyümölcsöt jól le kell csepegtetni, és kicsit ki kell nyomkodni. A levét fogjuk fel, mert gyümölcskoktélokat vagy túrós süteményt ízesíthetünk vele.n


Cseresznyés muffin recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyés muffin

Cseresznyés muffin

Ezt a süteményt nemcsak gyümölcsérés idején, hanem egész évben élvezhetjük, ha mindig tartunk otthon megtisztított és kimagozott mirelit cseresznyét vagy meggyet. A friss gyümölcsszemeket először tálcán szétterítve lefagyasztjuk, majd…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés