Cseresznyés pite recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 2 dl tejföl
A töltelékhez:
- 1.5 kg cseresznye
- kevés zsemlemorzsa
- ízlés szerint fahéj és porcukor
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezek után a két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük.
Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a kimagozott cseresznyével, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük. Ugyanez meggyel is elkészíthető!