Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1459

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1.5 kg cseresznye
  • kevés zsemlemorzsa
  • ízlés szerint fahéj és porcukor

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezek után a két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük.

Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a kimagozott cseresznyével, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük. Ugyanez meggyel is elkészíthető!


Cseresznyés pite recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés