Cseresznyés süti – gyors recept

Cseresznyés süti – gyors
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2361

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyik hetilapban láttam ezt a sütiformát, és nagyon megtetszett. Gyors elkészíthetősége mellett praktikusnak tartom, mert a középre töltött dzsem sütés közben ugyan meglágyul, de a felemelkedő tészta miatt nem tud kifolyni. Készítés előtt tömb-négyzetlapon próbáltam ki a vágást:) Hab nélkül, pár marék cseresznyével csomagolva kiváló süti piknikre, sós töltelékkel pedig sör- vagy borkorcsolya:) lehet.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg vajas-leveles tészta
  • 15 dkg sütés álló cseresznye dzsem
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál barna nád kr. cukor
  • 1 dl Hulala tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 szem cseresznye

Elkészítés

Lisztezett lapon 50x30 cm-re nyújtjuk vagy kihajtjuk a tésztát, 15 db 10 cm-es négyzetre vágjuk, átlósan félbe hajtjuk, a derékszögű saroktól 1 cm-rel beljebb kezdve a szélével párhuzamosan, a csücskétől indulva mindkét irányban bevágjuk, a félbehajtás vonala előtt fél cm-nél megállunk a vágással.

Kiterítjük, a középső kis négyzet felett jobbra-balra áthajtjuk a két vékony részt, így megkapjuk a képen látott formát. 2 tepsi hátoldalára tett sütőpapírra sorakoztatjuk, közepükbe 1-1 kanál keményre főzött vagy több éve a kamra polcán pihenő kemény cseresznye dzsemet teszünk, megkenjük felvert tojással, meghintjük nádcukorral. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt arany barnára sütjük.

A tészta közben jócskán megemelkedik. Ha kihűlt, vanillincukorral felvert tejszínhabbal és cseresznyével díszítjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Cseresznyés süti – gyors recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyés süti – gyors

Cseresznyés süti – gyors

Egyik hetilapban láttam ezt a sütiformát, és nagyon megtetszett. Gyors elkészíthetősége mellett praktikusnak tartom, mert a középre töltött dzsem sütés közben ugyan meglágyul, de a felemelkedő tészta miatt nem tud kifolyni. Készítés előtt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés