Csibeszárny raguleves

Csibeszárny raguleves

Ízben felér egy húslevessel. Tűzforrón kanalazva igazi gyógyító leves.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 16 db csibeszárny
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db pasztinák vagy fehérrépa
  • 20 dkg fejtett zöldborsó
  • 20 dkg friss gomba
  • 1 db közepes karalábé
  • 1 db öklömnyi zeller fele
  • 0.5 db zöldpaprika
  • 4 db kelkáposztalevél
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • ujjnyi gyömbér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál csípős pirospaprikakrém
  • 2.5 liter forró víz
  • kevés őrölt bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Megmossuk, megtisztítjuk a szárnyakat, a combjánál ketté vágjuk. Kéz alá készítjük a szükség szerint feldarabolt, konyhakész zöldségeket. Nagyobb fedeles fazékban megolvasztjuk a zsírt, a fele sárgarépát zsírjára pirítjuk benne, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a húst. Lefedjük, többször megkeverve pár percig pároljuk, a fele sóval ízesítjük.

A kellevelek és a petrezselyem zöldje kivételével hozzáadjuk többi zöldséget, a meghámozott, lereszelt gyömbért, és kevergetve rövid ideig együtt sütjük, majd felengedjük a forró vízzel. Sóval, cukorral, csípős paprikával ízesítjük. Felforraljuk, majd a tetején a fedőt kicsit félrehúzva és kevés hőre kapcsolva 15 perc alatt lassan gyöngyözve készre főzzük.

Közben pár perc múlva beletesszük a kelleveleket is. Ha minden roppanósra főtt, megszórjuk a felaprított petrezselyem zölddel és borssal illatosítjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta