Csicseriborsó-leves spárgával recept

Csicseriborsó-leves spárgával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1739

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha ehhez az ízletes leveshez rizsszemtésztát adunk, kellemes, laktató fogást készíthetünk. Főételként egy kevés karakteres sajttal és meleg, ropogós kenyérrel kínáljuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 konzerv (40 dkg) lecsepegtetett és átöblített csicseriborsó hozzáadott só nélküli
  • 1 fej durvára, aprított vöröshagyma
  • 2 fej felaprított fokhagymagerezd
  • 1 liter mérsékelten sózott csirke- vagy zöldségalaplé
  • 15 dkg meghámozott feldarabolt spárga
  • 17.5 dkg rizsszemtészta
  • 1 db citrom vékony csíkokra vágott héja
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 db gerezdekre vágott citrom a tálaláshoz
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A csicseriborsót a hagymával, a fokhagymával és az alaplével együtt egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és a csicseriborsót nagyon puhára főzzük.

A leves körülbelül egyharmad részét turmixgépbe vagy háztartási robotgépbe merjük, és simára keverjük. Visszatesszük a pürét a levesbe, és forráspontig hevítjük. Beledobjuk a spárgát, lefedjük, és tovább főzzük, amíg éppen csak megpuhul.

Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, a levesbe tesszük, és ízlés szerint megborsozzuk.

A citromhéjat és a petrezselymet összekeverjük. A tányérokba kanalazott levest egy-egy kiskanálnyi citromos petrezselyemmel díszítjük, és a citromgerezdekkel tálaljuk.

Tipp:

• A spárga helyett kis rózsákra szedett brokkolit is használhatunk. (A brokkoli sok C-vitamint tartalmaz; ez a leves az ajánlott napi bevitel negyedét biztosítja.) A sokféle apró olasz tészta (pastina) közül kedvünkre válogathatunk: létezik rizsszem (orso), csillag (stelline), gyűrű (ditalini), kagyló (conchigliette) és masni (farfallini) formájú. Természetesen használhatunk nagyobb alakzatokat, például tollhegytésztát (penne) vagy rövid csőtésztát (rigatoni) is.

Miért egészséges?

A spárga B-vitaminokban, főként folsavban gazdag. Az újabb kutatások szerint a folsav mérsékelheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

A recept tápértéke:

Energia 280 kcal, zsír 3,5 g (ebből telített 0,6 g), fehérje 14 g, szénhidrát 51 g, nátrium 66 mg (só 0,16 g), élelmi rost 6 g., Hasznos káliumforrás (530 mg)


Csicseriborsó-leves spárgával

Csicseriborsó-leves spárgával

Ha ehhez az ízletes leveshez rizsszemtésztát adunk, kellemes, laktató fogást készíthetünk. Főételként egy kevés karakteres sajttal és meleg, ropogós kenyérrel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés