Csicseriborsó főzelék csirkemellel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál méz
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 4 evőkanál harissa paszta (vagy Erős Pista)
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- 2 db bőrős csirkemell (vagy 2 egész csirkecomb)
A főzelékhez:
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl almacider
- 1 ág kakukkfű
- 2 doboz csicseriborsó konzerv (2x40 dkg)
- 5 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkéhez a hozzávalókat az olaj és a hús kivételével alaposan összedolgozzuk.
Egy hőálló edény alját kikenjük az olajjal, bőrös felével felfelé belefektetjük a húst, és a tetejét megkenjük a fűszeres pasztával.
A húst alufóliával letakarva 40 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.
Közben a főzelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, az apróra vágott hagymát puhára pároljuk benne, majd az összezúzott fokhagymával együtt még 1 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a cidert és a kakukkfüvet, 6-8 perc alatt visszaforraljuk a felére, majd hozzákeverjük a csicseriborsót és a tejszínt, és további 2 percig forraljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a petrezselymet, és a hússal a tetején tálaljuk.