Csicseriborsó főzelék csirkemellel

Csicseriborsó főzelék csirkemellel
4 személyre

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 evőkanál harissa paszta (vagy Erős Pista)
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 2 db bőrős csirkemell (vagy 2 egész csirkecomb)

A főzelékhez:

  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl almacider
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 doboz csicseriborsó konzerv (2x40 dkg)
  • 5 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 marék petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkéhez a hozzávalókat az olaj és a hús kivételével alaposan összedolgozzuk.

Egy hőálló edény alját kikenjük az olajjal, bőrös felével felfelé belefektetjük a húst, és a tetejét megkenjük a fűszeres pasztával.

A húst alufóliával letakarva 40 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.

Közben a főzelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, az apróra vágott hagymát puhára pároljuk benne, majd az összezúzott fokhagymával együtt még 1 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a cidert és a kakukkfüvet, 6-8 perc alatt visszaforraljuk a felére, majd hozzákeverjük a csicseriborsót és a tejszínt, és további 2 percig forraljuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a petrezselymet, és a hússal a tetején tálaljuk.