Csicseriborsó gulyás recept

Csicseriborsó gulyás
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
luveges

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2862

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csicseriborsóról azt olvastam, hogy csökkenti a vércukorszintet, ezért nagyon ajánlott cukorbetegeknek. És még gulyáslevesben is jól esik.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg sertéslapocka / marhalábszár
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 db közepes tv paprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 40 dkg csicseriborsó
  • 1 szál zellerzöldje
  • kb. 1,5-2,5 l víz
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • pirosarany

Elkészítés

Előző nap beáztatjuk a csicseriborsót, másnap leöntjük a levét. Egy fazékba teszünk 1,5-2,5 l vizet, beleöntjük a csicseriborsót, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zeller zöldjét, sót, és készre főzzük.

A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát pépesre aprítjuk, majd 5 dkg zsíron megdinszeteljük. A húst apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a megdinsztelt alapanyaghoz. Mikor a hús kicsit kifehéredik, megfűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor puhára főtt a csicseriborsó, hozzáöntjük a kész pörköltet, és összeforraljuk.


Csicseriborsó gulyás recepthez kapcsolódó receptek

Csicseriborsó gulyás

Csicseriborsó gulyás

A csicseriborsóról azt olvastam, hogy csökkenti a vércukorszintet, ezért nagyon ajánlott cukorbetegeknek. És még gulyáslevesben is jól esik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csicseriborsó gulyás recepthez

Vira - 2015. február 06.
A levest én is igy készítek, de teszek bele csipetkét vagy házi tarhonyát.
Vira