Csicsókasaláta recept

Csicsókasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1933

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gondolhatunk a csicsókára úgy is, mint élelmiszerre, elvégre a nagyvilági éttermekben olyan előkelő tányértársakkal jelenik meg, mint a homár vagy a fésűkagyló.  Ám a csicsóka élettani hatása annyira jó, hogy inkább vény nélkül vásárolható gyógyszerként nézzünk rá. Immunrendszer-erősítés, koleszterincsökkentés, rákellenes hatások, sőt a benne levő inulin nevű szénhidrátforrás nem emeli vércukorszintünket. Így hát: jó étvágyat és jó egészséget!

2 személyre

  • 25 dkg csicsóka
  • 3 db citrom leve
  • 1 nagy marék rucola
  • 1 db endívia
  • 8 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 5 dkg parmezánforgács

Elkészítés

A meghámozott csicsókát vízbe áztatjuk, és hozzáadjuk az egyik citrom levét. A salátaféléket megmossuk, és egy nagy tálba helyezzük.

A csicsókát lecsepegtetjük, és egészen vékony karikákra vágjuk. A maradék citromlét kikeverjük az olívaolajjal és egy kis sóval. Az öntet egyik felét a csicsókára, a másik felét a salátalevelekre öntjük.

Tálaláskor a levelekre halmozzuk a csicsókát, majd ismét salátaleveleket teszünk rá, végül megszórjuk a parmezánforgáccsal.


Csicsókasaláta

Csicsókasaláta

Gondolhatunk a csicsókára úgy is, mint élelmiszerre, elvégre a nagyvilági éttermekben olyan előkelő tányértársakkal jelenik meg, mint a homár vagy a fésűkagyló.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csicsókasaláta recepthez

Recece - 2011. március 27.
Azt árulják már el nekem, hogy a TV paprika műsorában miért hívják állandóan jeruzsálemi articsókának a csicsókát. Így sokan nem tudják, miről van szó. Pedig a csicsóka több figyelmet és reklámot érdemelne.