Csigabeigli recept

Csigabeigli
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2777

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégváró bor-sörkorcsolya, forró tea vagy hűs limonádé kíséretében gyerekek kedvence lehet. Uzsonnadobozban, tízóraira kiváló az iskolába.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 3 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg darált hús
  • 1 üveg házi lecsó vagy 1 fej hagyma, 1 piros húsús paprika, a paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pizzafűszer vagy 1 csipet oregano-rozmaring-bazsalikom-őrölt bors-babérlevélpor
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg lágy (pl. Camping) sajt a tetejére

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Könnyű tésztát dagasztok a hozzávalókból. Két cipót formálok, 5 percig pihentetem, átgyúrom, megint pihentetem.

A darált húst megpirítom a hagymákkal, paprikával, paradicsommal, míg zsírjára sül. Hozzáadom az ízesítőket, langyosra hűtöm. Két nagy lapot nyújtok, megkenem a töltelékkel, felsodrom, 3 centis csigákra szeletelem, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.

Hagyom kelni 20 percig (helyette esetleg letakarva a hűtőbe teszem, s másnap reggel, frissen rakom a sütőbe), megkenem felvert tojással, kis darabot nyomok rá a sajtból. 180 fokos sütőben pirulásig sütöm. A sajt csak olvadjon rá, ne barnuljon meg. 2 tepsire való adag.


Csigabeigli

Csigabeigli

Vendégváró bor-sörkorcsolya, forró tea vagy hűs limonádé kíséretében gyerekek kedvence lehet. Uzsonnadobozban, tízóraira kiváló az iskolába.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés