Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve recept

Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
179

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Annyira, de annyira megtetszett ez a csíkos kifli, hogy én is elkészítettem. Ideális reggelire vagy vacsorára egy pohár hideg tej mellé. Készítsétek el, Ti is imádni fogjátok ezt a mutatós nagyon finom, könnyed, pihe-puha, kelt tésztás foszlós kifliket! Én mogyorókrémmel töltöttem, de úgy is ellehet készíteni, hogy nem töltitek meg semmivel - vagy fehér csokoládét tesztek a közepébe, de akár valamilyen ízű, kemény lekvárral töltitek meg ... ki, hogy szeretné!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl tej (langyos)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g-os)
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 csipet só
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál tej (langyos)
  • 4 evőkanál tej a kenéshez

Töltelék:

  • mogyorókrém

Elkészítés

Elkészítés:

1. Az élesztőt az 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 ek. tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük.

2. Mikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 ek.tejet, majd ezeket is elfelezzük (így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk).

3. Egy lisztezett, sík felületen külön-külön egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk (alulra a kakaós, felülre a világos kerül) és 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a tölteléket, majd mint a kifliket feltekerjük.

4. A megmaradt kakaós illetve világos színű tészta cipót, mint az előbbi cipókat ugyanúgy kinyújtjuk külön-külön kör alakúra. Most is egymásra rakjuk, de most fordítva (a világos kerül alulra, és a kakaós felülre) ezt is 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk, töltjük és feltekerjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig megint pihentetjük, majd a tetejét tejjel lekenjük.

6. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük.


Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve recepthez kapcsolódó receptek

Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Annyira, de annyira megtetszett ez a csíkos kifli, hogy én is elkészítettem. Ideális reggelire vagy vacsorára egy pohár hideg tej mellé. Készítsétek el, Ti is imádni fogjátok ezt a mutatós nagyon finom, könnyed, pihe-puha, kelt tésztás foszlós…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés