Csíkos kocka recept
Beküldő: A konyha világa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Első ránézésre kicsit nehéznek tűnik, de egyáltalán nem bonyolult, mutatós süti.
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 18 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 7 darab tojás
- 7 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 1 darab vanília rúd
- 3 evőkanál sűrített tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 2.5 dkg vaj
- 5 dkg földimogyoró krokánt
Elkészítés
A cukrot és a vajat habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Lisztet összevegyítjük a keményítővel, sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoltjuk.
Az így kapott tésztát két részre osztjuk.
Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.
Egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.
Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivettük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.
Mire az egész adag elkészül 5 réteg fehér és 5 réteg barna sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk. Egymásra forgatjuk a csíkokat, majd sűrített tejjel "összeragasztjuk". Körülbelül fél órára alufóliába csomagoljuk a hasábot, hogy biztosan összeragadjon.
Felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét, vajat, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.