Csili csatni recept

Csili csatni
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2536

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sírnivalóan jó - jó csípős mártogatós!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db kápiapaprika
  • 10 db csilipaprika
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg koktélparadicsom (konzerv)
  • 75 dkg cukor
  • 2.5 dl vörösborecet

Elkészítés

A kimagozott és durvára vágott paprikát, valamint a feldarabolt csilipaprikát, gyömbért és fokhagymát robotgépben nagyon finomra aprítjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és felforraljuk. A habját lefölözzük, majd kis lángon, időnként megkeverve kb. 50 percig forraljuk.

Az ekkor már lekvárszerű csatnit folyamatosan kevergetve további 10-15 percig sűrítjük, majd kissé lehűtjük, és steril befőttesüvegekbe kanalazzuk. Lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűvös, sötét helyen kb. 3 hónapig tartható el. Felbontás után hűtőben tároljuk.


Csili csatni recepthez kapcsolódó receptek

Csili csatni

Csili csatni

Sírnivalóan jó - jó csípős mártogatós!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csili csatni recepthez

thumb
Receptvarázs - 2015. október 19.
Kedves Chybee! kb. 3-4 kisebb befőttes üveg bőven elég lesz a megadott mennyiséghez!
Chybeee - 2015. október 11.
Szia!Ebből hány db ,mekkora űrtartalmú mennyiség lesz?
Köszönettel: Chybeee