Csilis bab recept

Csilis bab
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2132

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes, tápláló, inkább a téli időszak egytál étele. Gyorsan elkészül, ha előző nap beáztatott és megfőzött babból vagy konzerv babból készítjük. Nagyobb mennyiség esetén a maradék még ízletesebb a következő nap. Van, ahol a húst és a babot kukoricával dúsítják, de van, aki szentségtörésnek tartja, ha kukorica kerül bele. Sör helyett borral is készülhet, vagy mindkettő híján vízzel felöntve is finom.

4 személyre

  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 60 dkg darált marha-sertéshús vegyesen
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl víz
  • 1 dl sör
  • 40 dkg főtt fehér bab
  • 20 dkg konzervkukorica
  • 1 teáskanál chili krém
  • 2 db chili paprika
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál házi mexikói fűszerkeverék
  • késhegynyi kristálycukor
  • bazsalikom levelek

továbbá

  • 1 fej lila hagyma
  • 8 szelet bacon (elmaradhat)
  • pár szál friss kakukkfű vagy oregano

Elkészítés

Nagyobb, mély szeletsütőben felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, pár perc alatt barnásra pirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát. A darált húst hozzákeverjük, zsírjára sütjük, beletesszük a kockára vágott paprikákat, paradicsompürét zúzott fokhagymát, megint összesütjük. Ezután besűrítjük, vagyis rászórjuk a liszteket, simára keverjük, felöntjük vízzel, sörrel, újból elkeverjük és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a leszűrt babot és kukoricát. Chili krémmel, erős paprikával, borssal, fűszerkeverékkel, csipet cukorral, apróra tépett bazsalikom-zölddel ízesítjük. Szükség szerint utána sózzuk. Száraz serpenyőben spirálosra sütjük a bacon szeleteket, félbevágjuk. Tálaláskor apróra vágott lila hagymát szórunk a babostál tetejére, ráigazítjuk a szalonnaspirálokat, és meghintjük friss kakukkfű- vagy oregano levélkékkel. Ropogós kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Csilis bab recepthez kapcsolódó receptek

Csilis bab

Csilis bab

Ízletes, tápláló, inkább a téli időszak egytál étele. Gyorsan elkészül, ha előző nap beáztatott és megfőzött babból vagy konzerv babból készítjük. Nagyobb mennyiség esetén a maradék még ízletesebb a következő nap. Van, ahol a…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés