Csilis ribizlilekvár recept

Csilis ribizlilekvár
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1898

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ribizli visszavág - csepp chili elég hozzá

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg cukor
  • 1.5 dl forró víz
  • 1 kg ribizli
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 friss csilipaprika
  • 1 késhegynyi szalicil

Elkészítés

Egy edényben 10 dkg cukrot addig hevítünk, míg karamellizálódni nem kezd, majd forró vízzel felöntjük, és sűrű sziruppá főzzük.

Hozzáadjuk a ribizli felét, és pépesre főzzük. Beletesszük a maradék cukrot, és amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a ribizli másik felét, a narancshéjat és a kimagozott, félbevágott csilit, és néhány percig forraljuk.

A tűzről levéve kivesszük a lekvárból a csilipaprikát, hozzáadjuk a szalicilt, majd forrón üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.


Csilis ribizlilekvár recepthez kapcsolódó receptek

Csilis ribizlilekvár

Csilis ribizlilekvár

A ribizli visszavág - csepp chili elég hozzá

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csilis ribizlilekvár recepthez

Szenti Sándorné - 2011. július 04.
Nagyon izgalmas ez a recept, én kihagynám a tartósító szert. Ha a íforró lekvárral az üveget fejre állítjuk néhány percre ,akkor az sterilizálja az üveg tetejét is. Nem bíztos ,hogy egészséges a tartósítószer, ide meg fölösleges.
thumb
aranyhalacska - 2011. június 30.
ez csodálatos, el is fogom készíteni!! köszönöm a feltöltőnek :-)