Csilis ribizlilekvár recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A ribizli visszavág - csepp chili elég hozzá
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg cukor
- 1.5 dl forró víz
- 1 kg ribizli
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 friss csilipaprika
- 1 késhegynyi szalicil
Elkészítés
Egy edényben 10 dkg cukrot addig hevítünk, míg karamellizálódni nem kezd, majd forró vízzel felöntjük, és sűrű sziruppá főzzük.
Hozzáadjuk a ribizli felét, és pépesre főzzük. Beletesszük a maradék cukrot, és amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a ribizli másik felét, a narancshéjat és a kimagozott, félbevágott csilit, és néhány percig forraljuk.
A tűzről levéve kivesszük a lekvárból a csilipaprikát, hozzáadjuk a szalicilt, majd forrón üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Csilis ribizlilekvár recepthez kapcsolódó receptek
Csilis ribizlilekvár
A ribizli visszavág - csepp chili elég hozzá
Hozzászólások a(z) Csilis ribizlilekvár recepthez
Szenti Sándorné - 2011. július 04.
aranyhalacska - 2011. június 30.