Csipetkés gulyásleves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Igen ízletes gulyásleves készíthető a csülökből. Visszajáró angol barátaink kedvenc étele, a húsleves, és a töltött paprika mellett. Sovány csülköt vásároljunk alapanyagnak.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 kg sertéscsülök
- 0.5 kg burgonya
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 db zöld paprika
- 1 mokkáskanál erős Pista
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna (bacon, apró kockára vágva)
- 1 db tojás
- annyi liszt amit a tojás felvesz
- őrölt pirospaprika
- bors
- kömény
- 1 kávéskanál delikát ételízesítő
- csipetnyi szerecsendió
- ízlés szerint só
- 2 db sárgarépa
- 2 db kisebb zöldség
- kevés vágott petrezselyem zöld, és zeller zöld
Elkészítés
A megtisztított csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és a felhevített zsíron, a szalonnával együtt megdinszteljük, hozzátesszük a felvágott zöldpaprikát, majd a héjától, és magjától megfosztott paradicsom kockákat. Belekerül a kömény, a bors, a paprika, és rátesszük a húst. Addig sütjük együtt, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, és az összes többi fűszert, és a sót is. Kis ideig együtt pároljuk, majd felöntjük egy liter hideg vízzel, felforraljuk. Fedő alatt puhára főzzük. A főzés befejezése előtt beletesszük a burgonyát, és az időközben elkészített csipetkének a felét. Jó étvágyat kívánok hozzá!!