Csipetkés orjaleves gulyás módra recept

Csipetkés orjaleves gulyás módra
5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2677

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Legtöbbször marhalábszárból készítem a gulyást, de most csak egy nagy adag húsos csontot találtam levesbe valónak a fagyasztóban. Ízletes, sűrű hamisgulyás készült belőle.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg karajcsont
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 0.5 db kisebb zeller
  • 0.5 db kisebb karalábé
  • 2 db pasztinák vagy petrezselyemgyökér
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 liter forró víz
  • 3 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • őrölt kömény
  • bors

Elkészítés

A zöldségeket és külön a burgonyát apró kockákra daraboljuk, az utóbbit főzésig vízbe helyezzük. A karajcsontot az ízek mentén szétvágjuk, a húsát felkockázzuk, csonttal együtt a leveses fazékban felforrósított olajba helyezzük, lefedjük.

Előbb nagy, majd takarék lángon, többször megkeverve fél órán keresztül pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük és meghintjük köménnyel. Pár másodperc múlva, amikor pattogni kezd a kömény, belereszeljük a vöröshagymát, azzal is átpároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a negyedekbe vágott paradicsomot, paprikát, paprikakrémet. Megsózzuk, lefedve öt percig együtt pirítjuk, közben tovább kevergetjük, majd felöntjük a forró vízzel. Felforraljuk, és alacsony hőn a hús puhulásáig főzzük a levest.

Közben lisztből és tojásból lisztes ujjal csipetkét készítünk, tányérba rakjuk, picit meglisztezzük, hogy ne ragadjon össze. Amint megpuhult a hús, a burgonyát beleszórjuk a levesbe és kevergetve beletesszük a csipetkét is. Forrás után 5 percig kis lángon főzzük.

Ha minden megpuhult levesünkben, levesszük a hőről, és az apróra vágott petrezselyemzöldje felével meghintjük, lefedve kis ideig pihentetjük.

Tálalás előtt a csontokat kiemeljük, lefejtjük a húst, tányérba vagy tálakba helyezzük, rámerjük a tartalmas levest, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Csipetkés orjaleves gulyás módra recepthez kapcsolódó receptek

Csipetkés orjaleves gulyás módra

Csipetkés orjaleves gulyás módra

Legtöbbször marhalábszárból készítem a gulyást, de most csak egy nagy adag húsos csontot találtam levesbe valónak a fagyasztóban. Ízletes, sűrű hamisgulyás készült…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csipetkés orjaleves gulyás módra recepthez

BANKIANI - 2012. március 21.
Márta! Ez igazán jól sikerült, biztos finom volt, 5 pontos.