Csípős betyáros recept

Csípős betyáros
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
markos mária

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
7574

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy különlegesség, nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg tarhonya
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 10 dkg kiskocka tészta
  • 10 dkg házikolbász
  • só, bors
  • őrölt paprika
  • 1 db egész erős zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes méretű burgonya

Elkészítés

A füstölt szalonnát összekockázzuk, és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott házikolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.


Csípős betyáros recepthez kapcsolódó receptek

Csípős betyáros

Csípős betyáros

Ez egy különlegesség, nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csípős betyáros recepthez

okoska - 2011. november 18.
Ez tetszik, vajon az epém birja-e? Kinézésre nagyon jó recept, betyárosan jó, szép illusztrácioval. Gratulálok!