Csípős csirkeszárnyak - buffalo csirkeszárny recept

Csípős csirkeszárnyak - buffalo csirkeszárny
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4289

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 125 ml erős csiliszósz (pl. Tabasco)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 0.5 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 16 db egész csirkeszárny (kb. 1,5 kg), hegyes végük levágva, vagy 32 felsőszárny
  • 6 db zellerszár, gyufaszál méretűre vágva

Elkészítés

A sütőt 230 °C-ra (gázsütőnél 8-as fokozaton) előmelegítjük. A pác elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a csiliszószt, az olajat, a sót és a borsot.

Az egész szárnyakat a porcnál kettévágjuk, majd alaposan beleforgatjuk őket a páclébe. Magas falú tepsibe rakjuk, és ha maradt még páclé, rájuk öntjük. A sütőbe tesszük, időnként mindegyiket megforgatjuk, és 35-40 perc alatt ropogósra és barnára sütjük.

Forrón, a zellerszárakkal együtt tálaljuk.

Variáció: Csirkeszárnyak rokfortmártással

Ez a szósz remek kísérője lehet a csirkeszárnyaknak. Egy tálban összekeverünk 250 g zsírszegény tejfölt, 60 g zsírszegény majonézt, 1 teáskanál Worcester-szószt és 2 szál apróra vágott újhagymát. Belemorzsolunk 120 g rokfortot, majd összekeverjük a szósszal. A csirkeszárnyakat tálalásig hűtve tároljuk.

Adagonként: 288 kcal (1207 kJ), 40 g fehérje, 14 g zsiradék (ebből 4 g telített zsírsav), 1 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 498 mg nátrium, 1 g rost


Csípős csirkeszárnyak - buffalo csirkeszárny recepthez kapcsolódó receptek

Csípős csirkeszárnyak - buffalo csirkeszárny

Csípős csirkeszárnyak - buffalo csirkeszárny

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés