Csípős frittata recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Csípős, sajtos omlett - ez már főétel!
- 20 dkg kaliforniai vagy kápiapaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db lila hagyma
- 1 db csilipaprika
- 20 dkg koktélparadicsom
- 6 db tojás
- 6 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál frissem aprított petrezselyem
- pirított tortillalapok a tálaláshoz
Elkészítés
A paprikákat nyílt lángon alaposan megpörköljük, nejlonzacskóba zárva 15 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a héjukat és a magokat, és csíkokra vágjuk őket.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy sütőbe tehető serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, majd az apróra vágott lila hagymát és a csíkokra vágott csilit 3-4 percig pároljuk benne.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd ráöntjük az enyhén felvert tojást, megszórjuk a sajttal, és 10-15 percre betesszük a sütőbe.
Amikor átsült, megszórjuk a petrezselyemmel, és darabokra tört tortillalapokkal tálaljuk.
Csípős frittata recepthez kapcsolódó receptek
Csípős frittata
Csípős, sajtos omlett - ez már főétel!