Csípős frittata

Csípős frittata

Csípős, sajtos omlett - ez már főétel!

4 személyre

  • 20 dkg kaliforniai vagy kápiapaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 6 db tojás
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál frissem aprított petrezselyem
  • pirított tortillalapok a tálaláshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A paprikákat nyílt lángon alaposan megpörköljük, nejlonzacskóba zárva 15 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a héjukat és a magokat, és csíkokra vágjuk őket.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy sütőbe tehető serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, majd az apróra vágott lila hagymát és a csíkokra vágott csilit 3-4 percig pároljuk benne.

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd ráöntjük az enyhén felvert tojást, megszórjuk a sajttal, és 10-15 percre betesszük a sütőbe.

Amikor átsült, megszórjuk a petrezselyemmel, és darabokra tört tortillalapokkal tálaljuk.