Csípős húsgolyók recept

Csípős húsgolyók
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2866

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tüzes természetű – jól áll neki

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg darált csirkehús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb csilipaprika
  • 5 dkg vaj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A húst alaposan összekeverjük az apróra vágott hagyma felével, a finomra vágott fokhagymával és a csilivel, ízlés szerint sózzuk, majd gombócokat formázunk belőle.

Felhevítjük a vajat, beletesszük a szegfűszeget, és a maradék hagymát enyhén megpirítjuk benne, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük.

A húsgombócokat a visszamaradt vajban közepes lángon megsütjük (kb. 10 perc), majd egy pohár vízzel felöntjük, és alacsony lángon további 10 percig főzzük. Tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével, és a pirított hagymával körítjük.


Csípős húsgolyók

Csípős húsgolyók

Tüzes természetű – jól áll neki

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés