Csípős joghurtos csirke ropogós salátával recept

Csípős joghurtos csirke ropogós salátával
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6611

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mai élvezet kipipálva - és még csak nem is édesség!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 dl görög joghurt
  • 0.5 evőkanál harissa (vagy Erős Pista)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1.5 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 1 db lila hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 4 dkg szeletelt mandula
  • 6 levél római saláta
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 0.5 evőkanál narancslé
  • só, bors

Elkészítés

A joghurtot összekeverjük a harissával és a zúzott fokhagymával, megkenjük vele a csirkemellfi léket, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután olívaolajban kisütjük.

A salátához a lila hagymát karikára vágjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt répával és a mandulával, valamint a kisebb darabokra tépett salátával.

Az olívaolajat elkeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a salátát, és összeforgatjuk. A csirke mellé tálaljuk.


Csípős joghurtos csirke ropogós salátával recepthez kapcsolódó receptek

Csípős joghurtos csirke ropogós salátával

Csípős joghurtos csirke ropogós salátával

Mai élvezet kipipálva - és még csak nem is édesség!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés