Csípős joghurtos csirke ropogós salátával

Csípős joghurtos csirke ropogós salátával

Mai élvezet kipipálva - és még csak nem is édesség!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 dl görög joghurt
  • 0.5 evőkanál harissa (vagy Erős Pista)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1.5 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 1 db lila hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 4 dkg szeletelt mandula
  • 6 levél római saláta
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 0.5 evőkanál narancslé
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A joghurtot összekeverjük a harissával és a zúzott fokhagymával, megkenjük vele a csirkemellfi léket, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután olívaolajban kisütjük.

A salátához a lila hagymát karikára vágjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt répával és a mandulával, valamint a kisebb darabokra tépett salátával.

Az olívaolajat elkeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a salátát, és összeforgatjuk. A csirke mellé tálaljuk.