Csípős, paradicsomos-almás gazpacho recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1069

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos gazpacho (hideg zöldségleves) egyik változata, amelynek alapja a likopinban gazdag paradicsomlé. Fűszeres, édes, üdítő nyári leves.

4 személyre

  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 nagy hámozatlan, darabokra szeletelt alma
  • 0.75 csésze (kb. 1 közepes méretű) felaprított lilahagyma
  • 2 gerezd meghámozott fokhagyma
  • 0.3 csésze natúr mandula
  • 2 kiskanál pirospaprikaszósz
  • 1 kiskanál csilipor
  • 0.75 kiskanál őrölt koriander
  • 0.25 kiskanál só
  • 4 db ovális, 1 cm-es kockákra vágott paradicsom
  • 1 db nagy, 1 cm-es kockákra vágott avokádó
  • 3 csésze paradicsomlé
  • 0.25 csésze vörösborecet

Elkészítés

Tegyük turmixgépbe a paradicsomlét, a paradicsompürét és az almát, a fele mennyiségű lilahagymával, a fokhagymával, a mandulával, az ecettel, a pirospaprikaszósszal, a csiliporral, a korianderrel és a sóval együtt, majd keverjük össze, de ne pürésítsük (állaga maradjon kissé darabos).

Öntsük az így kapott gazpachót egy levesestálba, keverjünk hozzá negyed csészényi vizet és a kockára vágott paradicsomot, majd hagyjuk kihűlni.

Szórjuk a tetejére a maradék hagymát és a felkockázott avokádót, és máris tálalhatjuk.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
213 kcal energia,
12 g zsír (ebből 1,44 g telített zsírsav),
6 g fehérje,
26 g szénhidrát,
5,4 g élelmi rost,
0 mg koleszterin,
985 mg nátrium


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Csípős, paradicsomos-almás gazpacho

A hagyományos gazpacho (hideg zöldségleves) egyik változata, amelynek alapja a likopinban gazdag paradicsomlé. Fűszeres, édes, üdítő nyári leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés