Csípős töltött paprika recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
- 4 db kalifornai paprika
- só
- 50 dkg burgonya
- 12 dkg kolbász
- 30 dkg sárga cheddar sajt
A szószhoz:
- 2 kiskanál csípőspaprika-krém
- 1 doboz konzervparadicsom (egész)
- 1 evőkanál közepesen csípős őrölt csili
- 0.5 kiskanál só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A paprikákat hosszában kettévágjuk, a szivacsos, magos részeket kivágjuk, majd egy sütőedénybe rendezzük.
A szószhoz a paprikakrémet ízlés szerint felhígíthatjuk egy kis vízzel, majd a paradicsommal, a csilivel és a sóval összeturmixoljuk. Ezután felforraljuk, és 5-7 perc alatt kissé besűrítjük.
Az 1 cm-es kockákra vágott krumplit lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A kolbász bőrét lehúzzuk, a apróra vágjuk, majd összekeverjük a krumplival, a felkockázott sajttal és ¼ kiskanál sóval, és megtöltjük vele a félbevágott paprikákat. Köré (és nem rá!) öntjük a szószt, és 35-45 perc alatt készre sütjük.