Csípős töltött paprika recept

Csípős töltött paprika
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
651

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 4 db kalifornai paprika
  • 50 dkg burgonya
  • 12 dkg kolbász
  • 30 dkg sárga cheddar sajt

A szószhoz:

  • 2 kiskanál csípőspaprika-krém
  • 1 doboz konzervparadicsom (egész)
  • 1 evőkanál közepesen csípős őrölt csili
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A paprikákat hosszában kettévágjuk, a szivacsos, magos részeket kivágjuk, majd egy sütőedénybe rendezzük.

A szószhoz a paprikakrémet ízlés szerint felhígíthatjuk egy kis vízzel, majd a paradicsommal, a csilivel és a sóval összeturmixoljuk. Ezután felforraljuk, és 5-7 perc alatt kissé besűrítjük.

Az 1 cm-es kockákra vágott krumplit lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

A kolbász bőrét lehúzzuk, a apróra vágjuk, majd összekeverjük a krumplival, a felkockázott sajttal és ¼ kiskanál sóval, és megtöltjük vele a félbevágott paprikákat. Köré (és nem rá!) öntjük a szószt, és 35-45 perc alatt készre sütjük.


Csípős töltött paprika recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés