Csípős mogyorós csirke rizzsel recept

Csípős mogyorós csirke rizzsel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
robull

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6564

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Valami kínaias íz....valami csípős? Akkor ez a recept az ideális!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg csirkemellfilé
  • pár szelet répa
  • 4 szem kisebb gomba cikkekre vágva
  • 1 db póréhagymából pár szelet
  • 1 db vöröshagyma kockákra vágva
  • szójaszósz
  • valamilyen édes savanyú mártás (pl: Univer, de semmiképp ne olyan amiben van zöldség)
  • pár szem mogyoró
  • csöpp ecet
  • 1 evőkanál erős pista
  • keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz vagy húslé
  • köretnek rizs vagy sült kocka burgonya

Elkészítés

Elkészítjük a köretet.

Felszeleteljük a zöldségeket de a gombát cikkekre vágjuk. Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd bekenjük erős pistával mindenhol. Amikor ez megvan felforrósítjuk egy evőkanál olajjal a wok-ot vagy serpenyőt és beleforgatjuk a csirkét a keményítőbe. Ezután a forró serpenyőben fehéredésig sütjük.

A csirkét egy tányérra helyezzük majd a serpenyőben ha kell kis olaj hozzáadásával megpirítjuk az összes zöldséget. Ezután a csirkemelleket visszahelyezzük és tovább pirítjuk őket.

Közben öntünk rá a szószból és a szójából. Amikor összeállt kis vízzel vagy húslével felöntjük. együtt még 1-2 percig főzzük. Ezután beleszórjuk a mogyorót és összeforgatjuk. Félrehúzzuk és az ecetet beleöntve összeforgatjuk. (Ha valaki szereti a csíra fajtákat, akkor tehet bele babcsírát áztatva a zöldségekhez forgatva.)

Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.


Csípős mogyorós csirke rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Csípős mogyorós csirke rizzsel

Csípős mogyorós csirke rizzsel

Valami kínaias íz....valami csípős? Akkor ez a recept az ideális!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés