Csirke birsalmával recept

Csirke birsalmával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3536

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elsőre meghökkentő - másodszorra mesés, csirkemell birsalmával!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl csirkealaplé
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 db birsalma
  • 0.5 evőkanál vaj
  • friss petrezselyem és koriander

Elkészítés

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra

vágott hagymát, és a csirkehúst aranybarnára sütjük benne.

Ráöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a gyömbért, petrezselymet

és koriandert, majd félig lefedve 30 percig főzzük.

A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon barnára sütjük.

Ezután a csirkét és a birsalmát egy hőálló edénybe helyezzük,

ráöntjük a főzőlét, és lyukacsos fóliával lefedjük úgy, hogy a gőz távozni tudjon.

220 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Forrón

tálaljuk.


Csirke birsalmával recepthez kapcsolódó receptek

Csirke birsalmával

Csirke birsalmával

Elsőre meghökkentő - másodszorra mesés, csirkemell birsalmával!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés